Украинският президент Володимир Зеленски днес посети южния град Николаев, след което

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес посети южния град Николаев, след което
Коментари Харесай

Зеленски хукна към фронта, защо

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден посети южния град Николаев, след което отпътува за Одеска област. Както заяви неговата пресслужба, там той е разгледал опорен пункт, мостри на въоръжение, стрелбище и е наградил граничари, заяви Би Би Си, съобщи Българска телеграфна агенция. За визитата му в Николаев и в Одеска област не бе обявено авансово от съображения за сигурност.

В Одеса украинският президент организира заседание, на което бяха разисквани дейности за защитата на района и методите за образуване на кулоар за експорт на зърно, заяви Укринформ, цитирайки пресслужбата на Зеленски. На съвещанието ръководителят на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко сподели, че поради съветската експанзия в пристанищата на региона са блокирани 39 кораба, плаващи под флаговете на 14 страни. Изслушана бе информация на командващия МВС на Украйна Алексей Неижпапа за ситуацията в Черно море.

В Николаев Зеленски посети болница за незабавна помощ и връчи държавни награди и удостои с воински звания медици. В Николаевска област президентът посети позиции на украинските военни и награди военнослужещи.

Няколко съветски ракети са блъснали през днешния ден газопреработвателно дружество в региона на Изюм, Източна Украйна, написа в Телеграм губернаторът на Харковския регион Олег Синегубов, съобщи Ройтерс. Избухнал е огромен пожар, който е бил овладян.

Русия трансферира огромни военни елементи в източния украински град Северодонецк, през който минава фронтовата линия, сподели регионалният шеф на Луганск Сергий Гайдай. По думите " през днешния ден, на следващия ден или вдругиден " съветските сили ще хвърлят всички сили, с които разполагат като запас против града, по-голямата част от който към този момент управляват, само че не и целия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР